De iPad 2 is 1.5x sneller dan zijn voorganger

Op 11 maart is de iPad 2 in de Verenigde Staten te koop en zullen er veel technische gegevens opduiken die we nu nog niet mogen weten van Apple. Vanaf eind deze week krijgen we allemaal interessante gegevens te zien over de nieuwe iPad 2. Dan ook antwoord op de vraag hoe goed of hoe slecht de camera op de achterzijde van de iPad 2 is en hoe snel de iPad 2 is.

CNET kon afgelopen weekend alvast een tipje van de sluier oplichten want ze hebben een SunSpider JavaScript Benchmark test gedaan met een iPad 2 en daaruit blijkt dat de performance van de iPad 2 zo’n 1.5x sneller is dan zijn voorganger. Om precies te zijn 1.5x sneller op iOS 4.3 en 4x sneller dan een eerste generatie iPad die op de huidige iOS 4.2 firmware draait.

De iPad 2 is wel een stuk sneller dan zijn voorganger want het duurde wel 4 keer langer om de Benchmark te draaien op een eerste generatie iPad. Een kanttekening is wel dat de iPad 2 in de test draaide op iOS 4.3 en die firmware versie is beter geoptimaliseerd om JavaScript te verwerken.

Vanaf 11 maart kan je vanaf de iPhone 3GS, iPad en de derde en vierde generatie iPod touch hier ook van profiteren door te updaten naar iOS 4.3. Mocht je, je nog afvragen waarom je vrijdag je iPad of iPhone moet updaten… Na de update zal het gat in snelheid tussen de iPad 1 en de iPad 2 ook kleiner zijn en blijkt dat de eerste generatie iPad nog prima is en dat dumpen op Marktplaats voor een bodemprijs misschien toch niet zo heel slim is.

Via: MacStories