De BlackBerry PlayBook tablet gaat de iPad 2 niet killen en is dead on arrival

De BlackBerry PlayBook tablet van Research In Motion heeft geen beste reviews ontvangen en het lijkt er op dat de tablet van RIM een vergelijkbare stille dood tegemoet gaat als de Samsung Galaxy tab die op dit moment in de ramsj ligt voor € 370 en nog steeds niet verkoopt vernamen we uit betrouwbare bron. De PlayBook tablet zal in Nederland vanaf juni te koop zijn maar het is de vraag of je er iets aan hebt. Het 16GB WiFi-only model is te koop vanaf $499, 32GB voor $599 en 64GB kost $699 een PlayBook waar je ook een simkaart in kan stoppen is er nog niet.

Uit de reviews bleek al dat er nog nauwelijks software is voor de Playbook en wat er werkt schijnt constant te crashen. De grootste omissie is het ontbreken van een email client. Een BlackBerry product waarmee je niet kan emailen… Via de Bridge app kunnen BlackBerry gebruikers hun toestel gebruiken om te tetheren maar dat is in Nederland bij de meeste telecom providers niet toegestaan. Gisteren bleek ook dat de Amerikaanse telecomprovider AT&T de Bridge functie van de PlayBook gaat blokkeren en de start van de verkoop van de PlayBook tablet van Research In Motion in de VS trok ook geen rijen met wachtende BlackBerry fans.

Macworld geeft de Playbook inmiddels het predikaat DOA, dead on arrival en geeft RIM het advies om weer terug te gaan naar de tekentafel om een echte iPad killer te ontwerpen.

Reclame voor de PlayBook maar een app om te chatten is nog niet beschikbaar.