De 9.7-inch iPad Pro is een wegwerp iPad die niet meer te repareren is

iFixit heeft de 9.7-inch iPad Pro gesloopt en komt tot de conclusie dat hij net als de grotere 12.9-inch iPad Pro nog nauwelijks te repareren is. Apple wil namelijk liever dat je na verloop van tijd weer een nieuwe iPad koopt en dat je hem niet met een nieuwe accu schenkt aan je kinderen of aan een minder welvarend lid van je familie of vrienden. De accu in de grotere iPad Pro is nog wel te vervangen maar in de 9.7-inch iPad Pro zit de accu vastgeplakt aan andere componenten.
accu
De 7,306 mAh accu in de 9.7-inch iPad Pro is kleiner dan de 7,340 mAh accu in de iPad Air 2. Qua gebruiksduur maakt dat in de praktijk nauwelijks iets uit. Dat heeft te maken met de A9X 64-bit Processor die zuiniger met energie weet om te gaan dan zijn voorganger.
iPad Pro rontgen
iFixit ontdekte ook dat het RAM geheugen is de 9.7-inch iPad Pro slechts 2GB is. In de grotere iPad Pro zit 4GB RAM. Dit heeft vermoedelijk te maken met de aansturing van gegevens op het grotere display. De speakers van de 9.7-inch iPad Pro zijn ook iets minder van kwaliteit. Sneller opladen met een 29W oplader is ook niet mogelijk omdat de 9.7-inch iPad Pro voorzien is van een USB 2.0 controller. Voordeel is weer wel dat de 9.7-inch iPad Pro voorzien is van een ambient light sensor die de 12.9-inch iPad Pro niet heeft.

De 9.7-inch iPad Pro is vanaf vandaag te bestellen via Apple vanaf €689