Dankzij Apple kost de iPad app van de Volkskrant voor abonnees €60 per jaar per 1 april

Per 1 april gaan de nieuwe regels van de App Store in zodat het verboden is voor uitgevers om content gratis weg te geven aan bestaande abonnees. De Volkskrant maakte gisteren bekend dat het gebruik van de Volkskrant iPad app voor bestaande abonnees 5 euro per maand gaat kosten. Voor €60 euro per jaar extra kunnen abonnees die al € 290 betalen voor de gedrukte versie gebruik blijven maken van de iPad app. In totaal betalen ze dan €350. Hoofdredacteur Philippe Remarque wil de iPad App voor bestaande abonnees niet meer gratis weggeven omdat de app een meerwaarde heeft.

Als je wil besparen zal je als Volkskrant lezer dus een keuze moeten maken. Voor €149 per jaar alleen de iPad editie kopen, voor €290 alleen de gedrukte versie of voor €350 de gedrukte en de iPad-editie.

De Volkskrant iPad-edite is hier gratis te downloaden. Voor mensen die geen abonnee zijn kost de weekkrant € 0,79 per editie en de weekendkrant € 1,59. Via de iPad app van de Volkskrant kan je ook een abonnement afsluiten voor € 14,90 per maand, € 43,50 per kwartaal, € 85,00 voor een halfjaar en een jaarabonnement kost € 149,00

De verwachting is dat alle Nederlandse uitgevers van kranten op termijn gebruik gaan maken van het bovenstaande model. Abonnees van NRC Handelsblad kunnen (vooralsnog) nog steeds de digitale iPad editie gratis downloaden.