Dagblad De Pers is vanaf vandaag ook op de iPad te lezen als iPers

Het gratis dagblad De Pers met een oplage van 200.000 stuks is vanaf vandaag niet alleen in het openbaar vervoer te lezen maar ook op de iPad. Via www.i-pers.nl navigeer je met een iPad naar de beta versie van de iPad versie van De Pers.

Een flink deel van de kranten in Nederland heeft inmiddels een digitale editie op de iPad maar ze kopiëren allemaal de papieren versie van de krant. De Pers pakt het anders aan en presenteert niet een gedigitaliseerde versie van de krant maar heeft voor de iPad versie van De Pers een geheel eigen en nieuwe opzet bedacht. De Pers maakt ook geen gebruik van een app die je via de App Store moet downloaden maar de iPad versie van de krant is gewoon online toegankelijk. Op de voorpagina staan de hoogtepunten van de krant en van depers.nl, maar ook unieke content. Artikelen zijn te lezen via een inhoudsopgave (Artikelen-button) en via een pdf-versie. Via de iPad versie is ook het online archief van De Pers te benaderen.

De Web App van De Pers voeg je eenvoudig toe aan het beginscherm door op het pijltje te tappen en de optie zet in beginscherm te kiezen.

De Pers introduceerde vandaag een beta versie die voor iedereen toegankelijk is. Mocht je suggesties hebben of feedback dan kan je via de Web App van De Pers reageren of via: iPers@depers.nl

Voordat je gaat reageren is het goed om te weten dat De Pers inmiddels werkt aan het offline lezen van de krant, slideshows, de opmaak van de inhoudsopgave van artikelen en van die artikelen zelf. Het delen van artikelen werkt ook nog niet helemaal vlekkeloos. Na de input van de iPad gebruikers is het de bedoeling dat iPers over zo’n twee weken af is.

Bron: De Pers