Consumentenbond video App voor de iPad

De Consumentenbond lanceerde gisteren de iPad applicatie Consumentenbond Video. Het idee is leuk maar voor test resultaten van de producten die ze testen moet je een bezoek brengen aan de website van de bond en daar moet je lid voor zijn om ze te kunnen lezen. De video’s zijn goed en professioneel gemaakt maar die waren al te zien via het YouTube-kanaal van de bond.

De applicatie geeft toegang tot video´s van de bond en internationale consumentenorganisaties en gaan onder meer over ‘Eerste indrukken’ en ‘Kooptips’. Met een vingerbeweging is het mogelijk direct door te ‘swipen’ (vegen) naar de volgende video of te kiezen op categorie of op trefwoord te zoeken. Onderzoekers lichten in de filmpjes de resultaten van hun onafhankelijke onderzoek toe. Nadeel van de applicatie is dat je video’s niet kan doorspoelen en de navigatie door de applicatie is niet echt handig.

De conclusies van veel testen van de Consumentenbond blijven wat ons betreft vaak bizar. Ze raden vaak artikelen aan die in de praktijk veel slechter zijn dan duurdere producten die uit andere onafhankelijke testen vaak ook nog eens veel beter blijken te zijn. Daarbij lijken de deskundigen van de bond deskundig maar zijn ze het vaak niet. Ook bij de iPad review van de Consumentenbond zegt de reviewer aan het einde van de video dat er binnenkort een iPad komt waarmee je kan bellen…

De Consumentenbond video applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store maar het is veel handiger om het YouTube kanaal te gebruiken.