Chinezen opgesloten wegens het lekken van bedrijfsinformatie over de iPad 2

De Chinese justitie heeft 3 Chinezen laten opsluiten wegens het lekken van geheime informatie over de iPad 2. Een manager van het bedrijf MacTop Electronics Co had $3000 plus kortingen op de aankoop van MacTop producten geboden aan (voormalige) medewerkers van Hon Hai om foto’s van de back cover in handen te krijgen.

Hon Hai Precision Industry (Foxconn) is het bedrijf dat in opdracht van Apple een groot deel van de productie van de iPad 2 in handen heeft. De medewerkers lekten de informatie over de iPad 2 al in september 2010, zo’n zes maanden voor de release. In december doken de eerste CAD tekeningen op internet op en een video van een case voor de iPad 2. Leuk detail is ook dat Apple destijds eiste van 9to5Mac dat de tekeningen van de website verdwenen vanwege inbreuk op het Intellectueel eigendom van Apple, een teken dat de CAD tekeningen wel eens echter zouden kunnen zijn dan iedereen in eerste instantie dacht:

we’ve been told (not so nicely) to remove those mold drawings because they are the property of someone else.


Deze case en andere hoesjes voor de iPad 2 was gemaakt met behulp van de gestolen informatie uit de Hon Hai fabriek. De drie zijn gisteren veroordeeld met straffen die varieren tussen de 12 en 18 maanden plus een geldboete van $4,500 tot $23,000.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=TTFYnLn_qNo’]