Chinese student verkoopt zijn rechter nier om een iPad te bekostigen

Wij kunnen al bijna niet begrijpen dat er mensen zijn die dagen in een rij gaan staan om een iPad 2 te bemachtigen maar het kan altijd nog erger. Een 17-jarige Chinese student heeft zijn rechter nier verkocht om een iPad 2 te kunnen bekostigen. Hij heeft inmiddels een iPad 2 maar doordat hij zijn nier in een vage kliniek heeft laten verwijderen is het maar de vraag of hij het zal overleven.

De student kon de iPad 2 niet betalen en zocht via internet naar manieren om toch een iPad te kunnen kopen. Via een tussenpersoon kreeg hij het aanbod om voor 20.000 yuan, zo’n € 2100 zijn nier te verkopen:

“I wanted to buy an iPad 2 but could not afford it. A broker contacted me on the Internet and said he could help me sell one kidney for 20,000 yuan.”

Zijn rechter nier is in een ziekenhuis verwijderd en de ouders van de jongen waren niet op de hoogte. De tussenpersoon is sinds de ingreep niet meer te vinden en het ziekenhuis bleek ook niet gekwalificeerd te zijn voor orgaantransplantaties. Justitie is een onderzoek gestart en is op zoek naar een man uit de provincie Fujian.