CAD tekening voor mal van iPad 2 case

Er circuleren al enige tijd foto’s van iPad 2 cases op het net met het gerucht dat het design van de iPad 2 erg lijkt op de iPod touch. Meest opvallend aan de case voor de iPad 2 is dat er een uitsparing in zit voor een grotere luidspreker en een gat voor een camera op de achterzijde.

Fabrikanten van accessoires voor de iPad hebben toegang tot de werktekeningen van de iPad 2 onder strikte geheimhouding. Met de maten en afmetingen van de iPad 2 kunnen ze een mal creëren om accessoires te produceren. Via deze link kan je als voorbeeld zo’n technische tekening zien van de iPhone 3G op de Apple website. CAD tekeningen van de mal van de uitgelekte iPad 2 case zijn vandaag op de website 9t05Mac verschenen.

Aan de linkerzijde van de case zit een uitsparing, mogelijk voor een SD-kaart.

Volgens geruchten is de nieuwe iPad 3mm minder lang en 3 mm minder breed is dan de huidige iPad. De achterkant is niet meer bolvormig maar plat net als de iPod touch. Dit zou de stabiliteit voor het gebruik van de iPad op een tafel ten goede moeten komen. Die iPad 2 krijgt 2 camera’s, een op de voorzijde voor FaceTime en een op de achterkant voor het maken van foto’s.

De bovenstaande tekeningen moet je wel met een korreltje zout nemen want eerder zagen we al eens CAD tekeningen en de bijbehorende hoesjes voor de iPhone nano maar die is tot op heden nog niet verschenen. Het zou overigens wel goed zijn als Apple een kleinere iPhone gaat produceren voor het lagere marktsegement om op die manier een groter marktaandeel te verwerven.