Britten vinden iPad veel te duur

Wereldwijd is de iPad een succes en ze vliegen als warme broodjes over de toonbank. In de Verenigde Staten kost de goedkoopste iPad $499 maar in Engeland £429. $499 Amerikaanse dollars is omgerekend naar Engelse ponden zo’n £309 en daarom vragen de Britten zich af waarom ze veel meer moeten betalen dan de Amerikanen.

Uit onderzoek van Broadbandgenie onder 1300 potentiële iPad kopers blijkt dat 60% van de bezoekers niet meer wil betalen dan £400 voor een iPad. 200 mensen die mee hebben gedaan aan het onderzoek vinden de iPad veel te duur.

“Over time, the tablet is likely become a standard gadget in the majority of UK households. Essentially right now they bring nothing new to the party, so are very much a luxury – especially in this price bracket.”

Ondanks het verzet tegen de prijs is de iPad ook in het Verenigd Koninkrijk een succes en staat hij op nummer 1 op de verlanglijstjes voor onder de kerstboom.

In vergelijking met de Verenigde Staten betalen we ook  in Nederland en België zo’n € 140 meer dan de Amerikanen voor de goedkoopste iPad.