Alle leden van het Britse Lagerhuis krijgen na de verkiezingen in mei een iPad Air 2

Het toezichthoudende orgaan van het Het Britse Lagerhuis (House of Commons) heeft besloten dat alle 650 leden na de verkiezingen in mei in het Verenigd Koninkrijk een 16GB iPad Air 2 en een laptop krijgen. Het merk voor de laptop en het besturingssysteem is nog niet bekend gemaakt. De keuze voor iPads is ontstaan uit de behoefte om kosten te besparen. Samen met de laptops en benodigde simkaarten gaat het Britse parlement jaarlijks zo’n £200,000 uitgeven.

Sinds 2012 gebruiken ze in het Britse parlement iPads en ze zijn inmiddels volledig ingeburgerd in de infrastructuur. Een keuze voor een ander besturingssysteem dan Apple iOS zou alleen maar meer kosten met zich meebrengen zoals het trainen van de leden en het aanpassen van de backend infrastructuur zou ook kostbaar zijn.

Door de komst van tablets zoals de iPad bespaard de Engelse staat jaarlijks zo’n £3 miljoen aan print en drukkosten. De leden van het parlement gebruiken Microsoft Office 365 om documenten te zien, bewerken en te beheren. Sinds 2012 gebruiken 209 leden van het Britse Lagerhuis een iPad ter vervanging van papier. In december vorig jaar was er nog een relletje toen bleek dat een van de leden van het Britse Lagerhuis tijdens een hoorzitting over de toekomst van pensioenen op zijn iPad het spelletje Candy Crush aan het spelen was.
iPad lagerhuis
Op Downing Street 10, zeg maar het Torentje van de Engelse premier zijn iPads sinds november 2013 verboden tijdens belangrijke vergaderingen. Vermoedelijk ontstaan uit angst dat buitenlandse inlichtingendiensten zoals de Amerikanen, China, Russen, Iraniërs en Pakistani via een iPhone of iPad kunnen meeluisteren tijdens vergaderingen.