Boek.be brengt Nederlandstalige e-books naar de iPad

De Vlaamse organisatie Boek.be gaat op de aanstaande Boekenbeurs in Antwerpen, die zal worden gehouden van 31 oktober tot 11 november een iPad App presenteren. Daarmee kunnen onze zuiderburen binnenkort kiezen uit een groot aanbod van Nederlandstalige e-books via e-boek.org. Boek.be is de vakvereniging voor het Vlaamse boekenvak, met als leden de Vlaamse uitgevers, boekhandels en boekimporteurs. De applicatie is inmiddels ingediend bij Apple en zal waarschijnlijk rond het begin van de Boekenbeurs in de App Store beschikbaar zijn.

Vorig jaar oktober begon Boek.be met de verkoop van ebooks. Bijzonder is dat bij elke verkoop via de website e-boek.org ook de boekhandels meedelen in de opbrengst. Lezers dienen bij registratie een favoriete boekwinkel op te geven, die vervolgens een percentage van de opbrengst krijgt.

De Boekenbeurs in Antwerpen is het jaarlijkse trefpunt voor uitgevers, boekhandelaren, auteurs en lezers. Vorig jaar trok het evenement ruim 175.000 bezoekers. Onder anderen Guy Verhofstadt, Adriaan van Dis, Lulu Wang, Herman Brusselmans, Jan Mulder, Sonja Kimpen en de Noorse prinses Märtha Louise zullen hun opwachting op de Boekenbeurs maken.

Bron: ereaders.nl