Bloomberg: iPad met 7 inch display komt in oktober

Geruchten zijn maar geruchten maar Bloomberg publiceerde zojuist een bericht waarin staat wat wij al enige tijd weten te melden vanuit het geruchten circuit en via analisten: Apple gaat in oktober een 7 inch iPad lanceren.

In het bericht staat dat de iPad mini een display formaat krijgt tussen de 7 en 8 inch en dat de lancering in oktober zal plaatsvinden. Tot zover het nieuws wat voor MobileMac bezoekers geen nieuws meer is. Toch is het artikel belangrijk omdat het vandaag independence day (Fourth of July) is in de Verenigde Staten een nationale feestdag waarop dit soort nieuws snel opgepikt zal worden door mainstream media en het daarmee dus ook uit het geruchtencircuit komt.

Het is geen garantie dat de 7 inch iPad ook echt zal verschijnen in oktober omdat Bloomberg vorig jaar ook wist te melden dat er een iPhone mini op de markt zou komen. Dat bericht bleek ook onzin te zijn.

Het Bloomberg bericht zal een ware nachtmerrie zijn voor Google die vorige week ook een 7 inch tablet introduceerde.  Het Chinese net portal NetEase wist overigens als eerste te melden dat Apple dit jaar een 7 inch iPad gaat lanceren voor een bedrag tussen $199 en $249 en niet het Apple blog iMore zoals veel blogs onterecht denken.