Bloomberg: iPad 3 met quad-core processor en High-Def Screen in maart te koop

Bloomberg wist vorig jaar niet alleen te melden dat er in 2011 een iPhone 5 zou verschijnen maar er zou ook een kleinere, goedkopere iPhone op de markt komen. Dat gebeurde helaas niet en daarom moet je de “tech” nieuwsberichten van deze gerenommeerde nieuwsbron helaas wel met een korreltje zout nemen.

Ditmaal het “nieuws” dat de iPad 3 in maart op de markt zal verschijnen en dat de productie van de iPad 3 al is begonnen. In februari draaien alle iPad fabrieken op volle toeren voor de iPad 3 met quad-core processor en een High-Def Screen (Retina Display). Informatie die eerder deze week ook al te  lezen was op het Japanse blog Macotakara maar daar verwijst Bloomberg niet naar. Dezelfde bron of kopieer en plakwerk zonder bronvermelding?

Bloomberg heeft het over de iPad 3 terwijl we eerder deze week vernamen dat we dit jaar een iPad 2S kunnen verwachten. Nieuw is wel dat de iPad 3 ook ondersteuning zal hebben voor het LTE (4G) netwerk.

Volgens de bron is de productie van de iPad 3 al begonnen en werken de Foxconn fabrieken op dit moment 24 uur per dag omdat eind deze maand de Chinese werknemers het Chinees nieuwjaar vieren. Chinesen gaan dan massaal naar huis om op nieuwjaarsavond bij hun familie te zijn. Hierdoor zijn de meeste werknemers zo’n 3 tot 5 dagen verdwenen en de fabrieken die iDevices produceren doen er alles aan om de werknemers te laten doorwerken. Werknemers die dat doen worden regelmatig omgekocht met een verdrievoudiging van het salaris.