Blogsy: bloggen met een iPad

Bloggen op een iPad werkt nog niet optimaal en wij hebben nog geen één goede iPad applicatie gevonden waarmee je zonder tussenkomst van een Mac of pc een volledig blogbericht kan publiceren vanaf een iPad. Als je alleen wat tekst hebt en een afbeelding dan is het geen probleem maar als je links, tags, categoriën en een aanbevolen afbeelding of thumbnail wil toevoegen dan houdt de functionaliteit van de meeste blog applicaties wel op.

Blogsy is een nieuwe iPad applicatie waarmee je veel van de bovenstaande functies wel kan gebruiken maar het staat helaas nog in de kinderschoenen. Op dit moment is er alleen ondersteuning voor WordPress en Blogger blogs en het uploaden van afbeeldingen naar je blog werkt nog niet. Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van Blogsy kan je het beste de onderstaande video bekijken.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=OJhtOx9mJnA’]

Het schrijven van berichten gaat via een rijke opmaak variant en een schrijf mode. Om te schakelen tussen de Rich Side en Write Side, swipe je naar links of naar rechts.

In de onderstaande afbeelding een overzicht van de mogelijkheden. Er is integratie met YouTube, Flickr, Picasa en de Safari browser. Het toevoegen van content is eenvoudig maar is in het begin wel even wennen. Groot nadeel is wel dat je nog geen afbeeldingen kan toevoegen uit de foto album’s van je iPad maar de software ontwikkelaar van Blogsy zegt dat het in een toekomstige update wel mogelijk zal zijn.

Het toevoegen van afbeeldingen van Flickr, Picasa en video van YouTube werkt via Drag & Drop en is zeer eenvoudig. Het toevoegen van een URL werkt ook heel handig door tekst te selecteren en de link via de Safari browser naar het artikel te slepen. Van een deel van de mogelijkheden heeft de ontwikkelaar van Blogsy video’s gemaakt die je hier kan zien. Mocht je de applicatie kopen dan zijn de video’s erg handig om snel vertrouwd te raken met Blogsy en als hulpmiddel om blog accounts in te stellen.

Meer informatie over Blogsy kan je hier vinden en Blogsy is tijdelijk tegen een introductieprijs te koop voor €2,39 omdat je nog geen afbeeldingen vanuit je iPad kan uploaden naar je blog.

Wij vinden Blogsy een goede eerste stap naar het bloggen op een iPad maar de applicatie heeft nog een lange weg te gaan. Qua functionaliteit heeft Blogsy wel veel meer mogelijkheden dan andere bestaande blog applicaties voor de iPad maar helaas nog beperkt.