Bloggers geven beter advies over aandeel Apple dan analist van de bank

Het aandeel Apple daalde gisteren op de beurs na de bekendmaking dat de verkoopcijfers van de iPad lager zijn dan verwacht. Volgens analisten zou Apple er in het afgelopen kwartaal 4,8 miljoen verkopen maar gisteren bleek dat het er “maar” 4.2 miljoen zijn. Beleggers waren teleurgesteld en het Apple aandeel daalde met zo’n 5%. De actuele koers is op dit moment $311 en dat is niet iets om je zorgen over te maken.

Vanmorgen bleek ook dat de adviezen van onafhankelijke investeerders beter zijn dan de adviezen van analisten die in dienst zijn van de grote banken. Individuele bloggers blijken een beter financieel advies te geven dan de analisten. Hoe dat komt weten we niet maar het zou kunnen dat de adviezen van de bloggers beter zijn om dat ze onafhankelijk zijn en meer te verliezen hebben, analisten van de grote banken krijgen uiteindelijk toch wel een salaris als ze er iets naast zitten. Dat zou het verschil kunnen maken.

Mocht je in het bezit zijn van Apple aandelen of overwegen AAPL aandelen te kopen dan kan je beter de onafhankelijke adviezen opvolgen. Het Apple aandeel is dit jaar al zo’n $100 gestegen en staat momenteel op een recordhoogte. In augustus gaven we via twitter en ons blog het advies om Apple aandelen te kopen en het eind lijkt voorlopig nog niet in zicht.