Binnenkort in de app store: Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure voor de iPad

In april presenteren OCG Studios en Roxie Munro hun eerste interactieve en educatieve app voor de iPad: Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure. Een interactieve beleving plus een spannende combinatie tussen een boek en een spel waar de hele familie plezier van zal beleven. Je begint in een auto, rijdt door verschillende landschappen en stuit onderweg op uitdagingen waarbij je in een vliegtuig, boot of luchtballon terecht kan komen om verder te komen in dit doolhof-avontuur. Je kunt letters, pinguins, nummers, ijscowagens en allerlei andere verassingen vinden die verstopt zijn in het landschap.

Roxie Munro is de schrijfster en illustratrice van 35 kinderboeken, waaronder 5 over doolhoven. Haar boeken zijn vertaald in het Frans, Italiaans, Nederlands, Chinees en Japans. Zij heeft meerdere prijzen voor haar werk ontvangen waaronder de New York Times “Best Illustrated Award” en “Best Children’s Book of the Year van TIME Magazine. Ook heeft zij vele lovende kritieken ontvangen op haar website.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Yj43npwXbRc’]

Op de website van OCG Studios kan je zien hoe de app van het begin tot het eind is gemaakt in de “making of the app”. Je ziet het gehele proces vanaf met met de hand getekende schetsen en hoe er naar het eindproduct is toegewerkt. Wij vinden alleen dat al een zeer indrukwekkende weergave van wat we in april kunnen verwachten en na het zien van de bovenstaande video waarschijnlijk een van de eerste iPad apps waarvoor de iPad is gemaakt, interactie en educatie. Onze educatieve test afdeling Hector en co kan nu al niet wachten totdat de app te koop is.

Doolhoven helpen kinderen om beslissingen te maken en kritische denkmanieren aan te leren. Ze zorgen ervoor dat ze vooruit moeten denken en hun stappen van te voren moeten plannen. Doolhoven leren kinderen dat er meerdere manieren zijn om een probleem op te lossen en over ruimtelijk inzicht. Voor jongere kinderen kunnen doolhoven bijdragen aan het ontwikkelen van de fijne motoriek. Voor oudere kinderen kan het manoevreren door doolhoven helpen bij het verbeteren van het handschrift. En doolhoven zijn leuk!

Meer informatie over Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventure kan je vinden op de website van OCG Studios. De iPad app is in april te koop via de App Store voor  € 3.99.

Bron: persbericht OCG Studios met dank aan Liza