Belgische telecomproviders klaar voor de iPad

De iPad is vanaf vandaag ook in België te koop. Voor de iPad 3G heb je een Microsimlaart nodig met het bijbehorende data-abonnement. Welke opties heb je bij de Belgische telecom operators? Base, Proximus en Mobistar lanceren een speciaal abonnement voor de iPad. Hoe meer je betaalt, des te meer data je mag verbruiken. Er zijn bundels te koop van 500MB maar ook van 1,5 à 2 GB. De microsimkaart wordt overal meegeleverd.

Proximus

Proximus lanceert samen met Belgacom het prepaidtariefplan Mobile Internet Pay & Surf. Voor 10 euro kan je 500 MB data verbruiken met je iPad. Op vragen over het tarief en de geldigheidsduur van dit krediet kan men (nog) niet antwoorden.

De abonnementsformule van Proximus en Belgacom zal Mobile Internet Favorite heten. In ruil voor een maandelijkse bijdrage van 24,99 euro mag je 1,5 GB down- en uploaden. Meer uitleg over deze tariefplannen vind je straks vinden op de site van Proximus.

Mobistar

Bij Mobistar heb je de keuze tussen een bundel van 15 en een van 25 euro, goed voor respectievelijk 750 MB en 1,5 GB. Mobistar bevestigt dit, maar wil nog niet kwijt of het hier om een abonnement of prepaid surftegoed gaat. Ook zij zullen vrijdag meer informatie vrijgeven.

Base

Bij Base mag je met het nieuwe Internet Anywhere-abonnement elke maand 2 GB aan data gebruiken voor  25 euro. Ga je over je limiet, dan betaal je twee cent extra voor elke megabyte die je verbruikt. Het goedkopere tariefplan bij Base heet postpaid 0. Voor 10 euro krijg je een halve gigabyte aan data-tegoed. Tegen welk tarief je dan surft, is ook hier nog niet bekend.

Mobile Vikings

Een vierde, minder bekende operator die mobiel internet aanbiedt, is Mobile Vikings. Voor 12 euro krijg je er een tegoed van één GB dat een maand geldig blijft. De eerste maal betaal je 15 euro, om de kosten van de microsimkaart en de activatie te dekken. Mobile Vikings maakt gebruik van het netwerk van Base.

Bron: ZDNet