Avid brengt eigen iMovie versie naar de iPad

Avid fabrikant van professionele video en audio productie software heeft vandaag via All ThingsD van de Wall Street Journal bekend gemaakt dat ze vanaf nu ook “pro-sumer” video editing software voor de iPad gaan verkopen via de App Store.

De app is onderdeel van de Avid Studio suite en werkt in eerste instantie alleen op een iPad. Avid Studio voor de iPad heeft een introductie prijs van €3,99 en gaat 30 dagen na de introductie  €6,99 kosten.

De iPad app is de eerste Avid video editing software voor het iOS platform en volgens Avid zijn er steeds meer mensen die video content creëren op een iPad:

We think the tablet is more than just a consumer device; more and more people are creating on it.

Video projecten en bestanden kunnen worden overgezet van en naar de Avid Studio app via iCloud and iTunes. Als de video klaar is kan je het direct delen vanuit de Avid app op Facebook en YouTube.

Avid’s nieuwe product komt vlak na de update van Final Cut Pro X van Apple. Veel professionele video editors willen daar niet meer mee werken en zijn inmiddels overgestapt op Adobe Premiere of Avid. De nieuwe versie van Final Cut Pro X heeft multicam editing, geavanceerde chroma-key functies en de mogelijkheid om oude FCP bestanden te openen in Final Cut Pro X.

Avid Studio voor de iPad is via deze link te koop in de App Store.