Apple wil nog steeds televisie (pay-TV) via internet aanbieden

Volgens Recode is Apple in gesprek met omroepen, mediabedrijven en programmamakers om te kijken naar de mogelijkheid om televisie via internet aan te bieden. Doel is vooral om de kabelbedrijven te omzeilen om zo TV-programma’s direct tegen betaling aan te bieden via internet. Deze geruchten horen we al jaren maar zijn tot nu toe niet echt van de grond gekomen.

Apple heeft ten tijde van Steve Jobs in Nederland ook gesprekken gevoerd met niet nader te noemen programmamakers en omroepbazen over het aanbieden van televisie via internet. Vergelijkbare gesprekken voert Apple ook al jaren in de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er ook nog steeds hardnekkige geruchten over een Apple televisie. Apple heeft wel een Apple TV settopbox die je nog steeds moet zien als een hobby project van Apple maar moet je niet onderschatten. Deze box is via een simple software update ook in staat om content van televisie stations te laten zien.
cams
Ondertussen spreekt Apple inmiddels al jaren met de hoofdrolspelers in de televisie industrie zonder zichtbaar resultaat. De Apple pay-TV service via internet zal niet iets geheel nieuws zijn maar maar op de Apple manier met een goede interface en eenvoudige heldere bediening. Denk daarbij ook aan het kijken naar televisie op een 12-ich iPad…

Als Apple televisie via internet gaat aanbieden wil ze wel meteen de hele markt in handen krijgen. Je kan het een beetje vergelijken met iTunes, daar heeft Apple ook de hele markt in handen maar dat is inmiddels al weer achterhaald door streaming diensten zoals Spotify.
mm cam