Apple verkoopt iPad Air 1 uit 2013 nu ook als iPad maar wel met een snellere A9 processor

Apple is gestart met de verkoop van de 9.7-inch iPad met een A9 processor plus Retina display. In de Verenigde Staten is de nieuwe iPad verkrijgbaar als budgetmodel vanaf $329 maar in Nederland betaal je €409. Dat is met de huidige wisselkoers en exclusief 6% belastingen €105 duurder dan in de Verenigde Staten waar Apple de tablet in de markt zet als goedkoopste tablet ooit.

Het nieuwe budgetmodel van de iPad is in Nederland slechts €10 goedkoper als we hem vergelijken met de 32GB iPad Air uit 2014 die op dit moment €419 kost. Als we bij onze Oosterburen kijken dan kost de nieuwe iPad daar €399 en bij de Engelsen €391.

Technisch gezien is de nieuwe iPad qua techniek vergelijkbaar met de iPad Air 1 uit 2013 maar dan wel met een snellere processor. De iPad Air 2 heeft een beter gelamineerd display om reflecties tegen te gaan en is net iets dunner maar wel iets langzamer dan de nieuwe iPad. De snelheid van de nieuwe iPad is vergelijkbaar met de snelheid van de iPhone 6s.

Voor €280 meer koop je een 9.7-inch iPad Pro die technisch gezien meer van deze tijd is. Het is jammer dat Apple Benelux de nieuwe iPad niet iets goedkoper op de markt heeft weten te zetten want dan was het net als in de VS ook hier een aardig budgetmodel.