Apple verkocht afgelopen weekend 1000 iPads per uur

Na de explosie van pre-orders afgelopen vrijdag waar volgens een schatting 25.000 iPads per uur zijn besteld is het aantal pre-orders afgelopen weekend gestabiliseerd met zo’n 1000 per uur. Analist Daniel Tello, die op internet bekend is als Deagol (een Hobbit uit J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings), heeft pre-orders gemonitord met een aantal vrijwilligers¬†van een investeringsbank. De berichten over de 120.000 pre-order afgelopen vrijdag noemt hij “pure overexcited fanboism”. Hij schat dat Apple maar de helft van dat aantal heeft verkocht via een pre-order.

Tello denkt dat Apple in de weken voor de uiteindelijke lancering van de iPad op 3 april ongeveer 30.000 iPads per werkdag gaat verkopen en de helft daarvan in het weekend. Met nog drie weken en twee weekenden te gaan schat hij dat er niet meer dan een half miljoen reserveringen en pre-order worden geplaatst. In de eerste week na de lancering zal Apple er 1 miljoen hebben verkocht liet hij aan Fortune weten.

De afgelopen 72 uur zijn er 152.000 pre-orders geplaatst volgens Tello. De reserveringen bij de Apple Stores zijn niet in zijn schatting opgenomen. Tello is geliefd bij Apple investeerders door zijn analyses die regelmatig nog beter zijn dan de voorspellingen van grote investeringsbanken.

Bron: Apple 2.0 CNN