Apple presenteert Q3 kwartaalcijfers met tegenvallende verkoop van de iPad

Apple maakte gisteren de financiële resultaten bekend over het 3e financiële kwartaal van 2014. Van de omzet van  37,4 miljard dollar bleef 7,7 miljard dollar winst over. Daarmee is de winst weer hoger dan in dezelfde periode corgi jaar. Die was toen 6,9 miljard dollar.

Apple verkocht 35,2 miljoen iPhones en 4,4 miljoen Macs maar minder iPads. Er gingen er 13,2 miljoen over de toonbank en dat is ruim een miljoen minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vreemd is dat niet omdat eigenaren van een iPad vrij lang kunnen werken met hun tablet. Dat bleek onlangs ook toen we vernamen dat de iPad 2 nog steeds ongekend populair is en de iPad 2 eigenaren hadden tot nu toe geen behoefte om te upgraden.

Tim Cook sprak in een Q&A met analisten nog steeds over de baanbrekende nieuwe producten die Apple dit jaar gaat lanceren maar ging niet op details in. Dat er dit jaar een belangrijke nieuwe innovatie komt van Apple was het meest spannende wat wij in de gesprekken konden ontdekken.

Cook vertelde ook dat Apple sinds de introductie van de iPad in 2010 al 225 miljoen iPads heeft verkocht. Volgens Cook zijn consumenten zeer tevreden met de huidige iPad Air en iPad mini. Op de educatieve markt heeft Apple in de Verenigde Staten een marktaandeel van 85%.

Later dit jaar komt Apple met een nieuwe iPad mini op de markt die iPad mini Air gaat heten volgens geruchten. Dat Air heeft vooral te maken met het gewicht en de dikte die 30 procent dunner is dan de huidige iPad mini. Naast geruchten over de mini test Apple nog steeds een iPad met een groter display.

12 inch iPad