Apple patent: video streamen via Apple TV naar portable devices zoals een iPhone, iPad of Apple Watch

Op MobileMac lees je vrijwel nooit iets over de Apple TV maar nu is er wel iets interessants aan de hand. Apple heeft namelijk een patent verworven op het streamen (AirPlay) van een video stream van een Apple TV naar een iOS device. Dat sluit weer mooi aan bij de geruchten over een 12-inch iPad die mogelijk volgend jaar verschijnt. Zo’n iDevice is daar natuurlijk perfect voor.

In het patent staat niet alleen het streamen naar een iDevice beschreven zoals een iPad of een iPhone maar ook de Apple Watch vinden we terug in de documenten. In het patent staan ook omschrijvingen naar de manier hoe je nu al met de Netflix app onderweg naar films kan kijken. Het idee is als volgt, je kijkt een video of film via je Apple TV, deze kan je niet meer afkijken en via het “nieuwe streamen” kijk je onderweg verder op portable devices (iPhone, iPad, Apple Watch).

Voor educatie kan deze manier van streamen ook zeer effectief zijn. Tijdens een presentatie kunnen studenten of leerlingen content ook direct volgen op hun portable devices. Het idee is niet nieuw en al volop in gebruik via apps maar het is een gebruikerservaring die eigenlijk nu al standaard op de Apple TV zou moeten zitten. Binnenkort dus…
schema