Apple noemt de iPad 3 de nieuwe iPad

CEO Tim Cook introduceerde zojuist niet de iPad 3, HD of 2S maar de nieuwe iPad tijdens een keynote in het in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco. Apple noemt de iPad 3 “the new iPad” maar wij houden het voorlopig nog even op iPad 3. Daarnaast zoals verwacht ook een nieuwe Apple TV (€109) met ondersteuning van 1080p HD. Naast de nieuwe iPad blijft de iPad 2 ook nog te koop maar de prijs zakt en is nu al te koop vanaf €399

De iPad 3 is vanaf 16 maart o.a. te koop in Duitsland, Frankrijk en Engeland en komt op 23 maart naar Nederland. Als je dus snel een iPad of 1080p Apple TV wil bemachtigen moet je dus niet naar de gloednieuwe Apple Store in Amsterdam maar op 16 maart even cityhoppen via Easyjet.

Veel specificaties van de iPad 3 waren al uitgelekt maar uiteindelijk heeft de nieuwe iPad een display met een resolutie wat vier maal hoger is dan de  iPad 2. De nieuwe iPad heeft één miljoen meer pixels dan de resolutie van HDTV. Qua design en vormgeving is de iPad 3 vrijwel identiek aan zijn voorganger inclusief HOME knop maar wel iets dikker met 9,7mm en het gewicht is nu 0,65KG. De opslagcapaciteit is nog steeds 16, 32 of 64 GB.

De iPad 3 is voorzien van 4G LTE. Leuk voor de Amerikanen maar hier kan je daar helemaal niets mee. De iPad 3 krijgt ook ondersteuning voor de personal hotspot functie maar die functie laten Nederlandse telecomproviders door Apple uitschakelen.

Het Retina display van de nieuwe iPad heeft een resolutie van 2048 bij 1536, 44% meer kleurverzadiging en 3.1 miljoen pixels (264 pixels per inch) in een behuizing van 9.7 inch. Ideaal voor weergave van HD, foto’s op een hoge resolutie en daarom komt er ook een update van iMovie en is sinds vandaag ook iPhoto voor de iPad en iPhone te koop voor €3,99.

iSight camera

Op de achterzijde van de nieuwe iPad zit een 5 megapixel camera die lichtgevoelig is maar ook goed werkt bij veel zonlicht. De camera is qua hardware vergelijkbaar met de camera van de iPhone 4S. Met de camera kan je ook 1080p video registreren maar dat zal toch wat vreemd overkomen op de mensen die je wil opnemen. Voor video registratie in het veld is er automatische video stabilisatie.

Dualcore A5X processor

de iPad 3 heeft een dualcore A5X processor met met een Graphics Processing Unit met vier kernen.

Volgens Tim Cook is de prijs van de nieuwe iPad hetzelfde als zijn voorgangers. De WiFi versie kost in de VS $499, $599 en $699 en de 4G versie $629, $729 en $829.

De video registratie van het Special Event is via deze link terug te kijken en tot de komst van de iPad 3 kan je alvast je “oude” iPad updaten naar iOS 5.1. Die voelt dan waarschijnlijk ineens zo traag aan dat je vanzelf een iPad 3 wil hebben.