Apple iTV vanaf september te koop voor $99?

Kevin Rose, oprichter van Digg, heeft via betrouwbare bronnen vernomen dat Apple in september een  iTV set top box gaat lanceren die werkt met het Apple iOS besturingssysteem. De prijs voor de iTV zal ¢ 99 zijn. De nieuwe Apple TV hardware zal veel gaan veranderen inclusief de TV applicaties die voor het iOS besturingssysteem zullen gaan verschijnen. Net zoals de iPhone en de iPad zal Apple’s iTV toegang bieden tot de App Store zodat gebruikers naast video on-demand ook software kunnen installeren.

Content providers kunnen op die manier de eigenaren van een iTV op een “a la carte” manier bedienen van content. Via Apple’s iAds kunnen de grote Amerikaanse televisie netwerken zoals ABC, NBC e.d. direct geld verdienen via de aangeboden content. Het zou de doodsteek kunnen zijn voor kabelaanbieders door ze via deze weg volledig uit te sluiten omdat er alleen maar een internet verbinding nodig is voor de on-demand content.

Volgens Rose is de iTV van slechts $ 99 ook geschikt voor het delen van foto’s en video’s met vrienden en vriendinnen. Dit kan eenvoudig via een druk op een “knop”. Volgens Rose is het ook mogelijk dat je tijdens het aanzetten van je iTV een notificatie ontvangt dat er nieuwe foto’s of video’s beschikbaar zijn van kennissen of familie.

Volgens Web entrepreneur Rose zal de iPad ook geschikt zijn om te gebruiken als afstandsbediening voor het monteren van video’s, het spelen van games en vooral als tool voor een interactieve televisie beleving. Zo zal het mogelijk zijn om voetbal te kijken op TV en via je iPad andere camera standpunten te zien of herhalingen.

Naast Apple met de iTV zal ook zoekgigant Google met een set top box op de markt komen dit najaar.

Bron: Kevinrose.com