Apple iPad krijgt docking station voor toetsenbord en muis

Volgens de laatste geruchten gaat de Amerikaanse telecom provider Verizon de Apple Tablet verkopen in combinatie met een abonnement. Volgens analisten neemt Verizon $200 euro van de aanschafprijs van een Tablet voor zijn rekening. De consument moet dan wel een 2-jarig contract afsluiten voor $ 60 per maand. De verwachting is dat de Apple Tablet zo’n $ 800 dollar gaat kosten zonder contract. Volgens het gerucht zit er bij de Tablet ook een docking station waarmee je een toetsenbord en muis kan verbinden met de Tablet. Ons lijkt het logischer om dat draadloos te doen en daarbij is het concurrentie voor de Apple Macbook.

Als het waar is dan is het Mac iTablet concept wat gemaakt is door Adam Benton voor MacFormat in combinatie met de uitgelekte behuizing (glasplaat) van de Tablet tot nu toe het meest geloofwaardig.

De naam van de Tablet zal volgende week woensdag pas echt duidelijk worden. Tot die tijd blijft het giswerk. Uit onderzoek van jesustablet.com blijkt dat de handelsnaam iPad in de Verenigde Staten “geparkeerd” is tot 28/2/2010 voor de potentiële gebruiker Apple Inc. Op die manier zou Apple in staat zijn om de naam iPad tot na de lancering op 27 januari geheim te houden.

Ondertussen is de Amerikaanse telecom provider AT&T druk bezig om het netwerk te updaten voor nog onaangekondigde apparatuur (Tablet) en toekomstige apparaten (iPhone 4G) die zeer veel dataverkeer gaan genereren. Telecom provider Verizon maakt zich op voor de nieuwe generatie iPhone die in juni gelanceerd zal worden en werkt op het CDMA netwerk maar ook Europese GSM normen zal ondersteunen.

Bronnen:

Tablet gerucht: Thestreet.com

Handelsnaam: Jesustablet.com

AT&T netwerk update: Boygeniusreport.com