Apple heeft volgens een schatting gisteren 120.000 iPads verkocht

Net zoals het weer blijven het aantal iPads die zijn verkocht slechts voorspellingen. Volgens een schatting zijn er gisteren de eerste 2 uur 50.000 iPad’s via de website van Apple besteld. Andere analisten berekenden een getal van 20.000 iPad’s per uur en vandaag is er een bericht dat er gisteren 120.000 iPads zijn besteld in de vorm van een pre-order. Hoeveel er echt zijn verkocht blijft onduidelijk totdat Apple hier uitsluitsel over geeft. De berekening van vandaag is gebaseerd op 99 bestellingen die zijn gemonitord dus echt betrouwbaar is het niet maar als indicatie is het wel leuk om te lezen.

Gisteren zijn er 120.000 iPads via een pre-order besteld, de WiFi-only iPad is het meest populair met 69%. Het zou kunnen dat consumenten de aankoop van een Wi-Fi plus 3G model uitstellen omdat die pas eind april te koop is. Slechts 31% van de consumenten kiest voor een iPad met WiFi en 3G.

Gisteren liet een analist weten dat de 16GB iPad het meest populair is maar uit de prognose van vandaag blijkt dat de 16GB, 32GB en 64GB even populair zijn.

Het is knap van Apple dat ze $75 miljoen aan inkomsten in één dag hebben weten te genereren voor een product wat 99.9% van de consumenten nog nooit in zijn handen heeft gehad.

Bron: Apple 2.0 CNN