Apple heeft conflict met Fujitsu over merknaam iPad

Volgens Masahiro Yamane hoofd marketing van computerfabrikant Fujitsu is de merknaam iPad van Fujitsu. Fujitsu heeft een mobiel apparaat met de naam iPad wat gebruikt wordt door winkelpersoneel om prijzen te verifiëren, direct informatie over voorraden te krijgen en om af te rekenen. Al in 2003 diende Fujitsu in de Verenigde Staten een aanvraag in om de naam iPad vast te laten leggen. In 2009 is de naam iPad vrijgegeven omdat Fijutsi niet reageerde op verzoeken van het Amerikaanse patentbureau voor handelsmerken. Na het vrijgeven van de naam claimde Apple de naam en later Fujitsu ook weer.

De Fujitsu iPad werkt op het Windows CE.NET besturingssysteem van Microsoft en heeft een 3,5 inch touchscreen een Intel-processor en maakt verbinding via wifi of bluetooth om actuele gegevens te delen van een voorraad van een bedrijf. Fujitsu heeft aangegeven tegenover de New York Times dat ze de zaak willen aanvechten.

Apple heeft inmiddels een historie met het regelen van merknamen. Zo was er bij de introductie van de eerste generatie iPhone ook een conflict met Cisco Systems. De naam iPhone bleek van Cisco te zijn maar er is in de rechtbank een schikking getroffen met Apple.

Vorig jaar bij de introductie van de iPhone 3GS was er ook een probleem. Tussen de letters 3GS stond een spatie dus 3G S. Na een bezoek van Steve Jobs aan de campus van Cupertino is het een dag later na de introductie van de iPhone 3G S weer gewijzigd in 3GS.

Via: Twitter @infofilm Bron: Electronista.com