Apple gaat iPad 5 en tweede generatie iPad mini in maart lanceren

Analist Brian White van Topeka Capital weet te melden dat Apple is begonnen met de voorbereidingen voor de lancering van een verbeterde versie van de iPad 4 met het 9.7-inch Retina display en de iPad mini. De introductie van de nieuwe Apple tablets zal in maart plaatsvinden:

Apple will release the iPad 5 and the second-generation iPad mini this March. The iPad 5 is expected to be lighter and thinner than the iPad 4 thatwas released in October, while the form factor of the iPad mini should be similar to the first generation iPad mini that debuted in October.

De iPad 5 is dunner en lichter dan zijn voorganger die in oktober op de markt kwam. Qua vormgeving blijft de iPad mini gelijk aan de huidige mini maar White heeft geen informatie over het display van de nieuwe iPad mini. Het ligt voor de hand dat de nieuwe mini een Retina display krijgt.

Als de geruchten juist zijn gaat Apple verder met de strategie van vorig jaar om zo snel mogelijk met iPad updates op de markt te komen om het verworven marktaandeel te kunnen houden en de concurrentie een stap voor te blijven.

mini