Apple gaat iPad 2 vanaf februari 2011 verschepen

Volgens een bericht op Digitimes begint Apple eind februari 2011 al met het verschepen van de iPad 2 en dat is al over zo’n 100 dagen. Foxconn gaat de iPad 2.0 produceren en de containers met iPads worden vanaf  eind februari verscheept. In eerste instantie gaat het om slechts 400,000 tot 600,000 iPads. Dat is waarschijnlijk net genoeg om in Amerika één weekend de iPad 2.0 te verkopen. Vorig jaar verkocht Apple tijdens de release van de eerste iPad 700.000 iPads in een weekend.

The sources pointed out that the iPad 2 will ship as soon as the end of February in 2011. Apple originally planned to start mass production in January, but because the device’s firmware is currently still in testing, Apple has been postponing the schedule. Since Foxconn’s new plants in Chengdu are still in pilot production, iPad 2 will be mainly supplied by its Shenzhen plants, while the company’s upstream component partners have all been notified of the shipments schedule.

Eerder verschenen er geruchten waaruit bleek dat de massa productie van de iPad 2 in januari zou beginnen maar omdat de firmware van de iPad 2 nog niet helemaal af is is de productie van de nieuwe iPad iets naar achteren geschoven. De huidige iPad is momenteel nog volop verkrijgbaar maar de voorraad zal vanaf eind februari langzaam worden vervangen door de nieuwe iPad. De verkoop van de iPad 2 zou eind februari of begin maart 2011 kunnen starten.

Volgens de allerlaatste geruchten is de iPad 2 vanaf februari 2011 al te koop, dit zou te maken hebben met de release van Android tablets die rond datzelfde tijdstip op de markt verschijnen met de nieuwe Honeycomb firmware. Deze firmware werkt beter op een Android tablet dan de huidige software die eigenlijk alleen geschikt is voor Android smartphones.