Apple gaat dit jaar 2 iPads lanceren één in het voorjaar en één in de herfst

De volgende generatie iPad, de iPad 2 zal volgens geruchten volgende maand worden geïntroduceerd en vanaf april te koop zijn. Waarschijnlijk eerst alleen in de Verenigde Staten en als de vraag daar afneemt in de rest van de wereld. Zelfs de Wall Street Journal bevestigde gisteren dat de iPad er aan komt. Lang zal dat niet meer duren en binnen 10 weken weten we hoe de iPad 2 eruit ziet en welke technische specificaties de volgende generatie iPad heeft.

Daring Fireball’s John Gruber denkt dat Apple dit jaar niet een iPad gaat lanceren maar twee. Een in het voorjaar en de iPad 3 in september:

“Summer feels like a long time away. If my theory is right, they’re not only going to be months behind the iPad 2, but if they slip until late summer, they might bump up against the release of the iPad 3”.

De gedachten van Gruber zijn niet zo heel vreemd want de concurrentie zit ook niet stil. Als Apple de slag om de tablet markt wil winnen zullen ze dit jaar alles op alles moeten zetten om het marktaandeel wat inmiddels is verworven te behouden. September als release date voor de iPad in toekomstige jaren is ook logischer, nu hebben net veel mensen (in december) een iPad gekocht die over een paar weken al weer verouderd blijkt te zijn.

Volgens Gruber kunnen we de aankondiging van de iPad 2 in maart verwachten op een speciaal iOS 5 event voor software ontwikkelaars, de start van de verkoop van de iPad 2 zal in de eerste week van april beginnen, iOS 5 zal in juni verkrijgbaar zijn op de dag van de lancering van de iPhone 5, de iPad 3 verschijnt in september op het jaarlijkse iPod (Music) Event. De nieuwe iPod touch en de iPad 3 maken dan inmiddels gebruik van iOS 5.1.

TechCrunch weet vandaag ook te melden dat Apple in het najaar een hele grote verassing voor ons in petto heeft. Zij gokken ook op de iPad 3 en de gedachtengang van Gruber zou wel eens waar kunnen zijn. De “big fall surprise” kan net zo goed een iMac zijn met touchscreen, een nog dunnere MacBook Air of inderdaad de iPad 3. Wij gokken op een 7 inch iPad 3 ;)