Analisten verwachten wederom een recordaantal verkochte iPads in het afgelopen kwartaal

Vier jaar na de introductie blijkt dat de iPad na de iPhone Apple’s grootste inkomstenbron is. Volgende week maandag 27 februari maakt Apple de kwartaalcijfers bekend en dan horen we hoeveel iPhones en iPads er zijn verkocht. Analisten en amateurs schatten dat Apple gemiddeld zo’n 25 miljoen iPads heeft verkocht in het afgelopen kwartaal. Dat is opnieuw een record omdat de iPad Air pas vanaf 1 november te koop was en de Retina iPad mini zelfs pas twee weken later. De Retina iPad mini had daarnaast ook nog eens een chronisch probleem met de verkrijgbaarheid en dat duurde tot de jaarwisseling.

Fortune heeft de schattingen van 45 analisten (28 professionals en 17 amateurs) op een rij gezet en daaruit blijkt dat ze gezamenlijk schatten dat Apple gemiddeld zo’n 25 miljoen iPads heeft verkocht in het afgelopen kwartaal. Dat is 10% meer dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

De amateurs zijn iets optimistischer en verwachten een groei van 16%. De pro’s verwachten een stijging van het aantal verkochte iPads met 8%. Niet iedereen verwacht overigens een stijging, er zijn 4 analisten die denken dat Apple maandag gaat melden dat er minder iPads zijn verkocht tin het afgelopen kwartaal.

Vorig jaar wonnen de pro’s met hun schatting van 22.8 miljoen iPads en zaten de amateurs er met 25.5 miljoen iPads er iets naast. Apple verkocht toen 22.86 iPads. Wie er dit jaar gaan winnen waten we maandag.

iPad