Analist voorlopig nog sceptisch over de 12.9-inch iPad Pro

Mocht je al helemaal klaar zijn voor de komst van de grotere 12.9-inch iPad Pro dan moeten we je helaas nog even teleurstellen. Rhoda Alexander, analist bij IHS heeft gebeld met toeleveranciers van Apple en daaruit blijkt dat er bij verschillende fabrikanten displays voor een grotere iPad aanwezig zijn maar vooralsnog in een experimenteel stadium. Er zijn nog geen indicaties te vinden dat Apple zich al klaar maakt voor de massaproductie van een iPad Pro met een 12.9-inch display.

“Some manufacturers over the last six months have received sample quantities of a larger panel. They’re playing around with a product that could possibly be an iPad-related product. Various sizes are being reported with 12.85 inches being one of the sizes.”

De analist geeft ook aan dat er misschien ook wel helemaal geen markt is voor een grotere iPad dan het huidige 9.7-inch model. Samsung lanceerde eerder dit jaar een 12.2-inch Galaxy tablet en enkele reviewers klaagden over het gewicht en dat het formaat niet prettig is om langere tijd vast te houden. De grotere 12.9-inch iPad Pro zou volgens geruchten in het derde kwartaal van 2014 moeten verschijnen en is vooral bedoeld voor de zakelijke markt.

12 inch iPad