Analist: de iPad is de Mac voor de massa

Financieel analist Gene Munster van Piper Jaffray heeft zijn verwachtingen voor het Apple aandeel in 2010 van $371 naar $390 bijgesteld en de eerder geschatte verkoop van het aantal iPads dit jaar stelde hij bij van 14.5 miljoen naar 21 miljoen. Munster gaf het advies aan aandeelhouders omdat het aandeel Apple (AAPL) niet alleen blijft stijgen maar ook omdat Apple sinds kort de iPad binnen 24 uur kan leveren en het distributienetwerk voor de verkoop van iPads ook toegenomen is.

Volgens Munster vallen consumenten in landen buiten de VS en Europa ook massaal voor de iPad. Voorheen konden ze geen Mac betalen maar door het lage aankoopbedrag voor de iPad stappen die consumenten nu ook massaal over op de iPad en gebruiken hem vaak als primaire computer.

In 2012 zullen de tablets zo’n 17% van de PC/Netbook markt hebben opgeslokt volgens Munster. Apple heeft met de iPad nu nog 100% van de markt in handen maar voor het eind van dit jaar zullen er nog zo’n 10 tablets op de markt verschijnen. Die Tablets werken met Google’s Android 3.0 met de codenaam Gingerbread. Aan het eind van 2011 zal het Android platform een aandeel hebben van 26% op de tablet markt en Apple 57% volgens Munster.

Bron: Fortune Apple 2.0