Als je nog geen iPad hebt besteld dan krijg je spijt…

Ik wil ook een iPad….

Morgen vanaf 9:00 uur kunnen Amerikanen een iPad ophalen in de Apple Store die ze eerder via internet via een pre-order hebben besteld. De meerderheid van de pre-orders worden morgen per koerier bij de Amerikanen thuis afgeleverd. Of er ook iPads beschikbaar zijn voor de losse verkoop is niet duidelijk. Op dit moment zijn de iPads online in de VS uitverkocht en pas vanaf 12 april weer beschikbaar. Als je ook een iPad wil kopen dan kan je er gewoon een in Amerika laten kopen via een U-Bocht constructie. Wanneer de iPad in Nederland te koop is blijft nog steeds onduidelijk, de vraag is zeer groot en het zou ons niets verbazen als dat nog maanden gaat duren. Apple heeft er voor gekozen om eerst de landen die de meeste Apple producten verkopen te bevoorraden. Nederland hoort daar niet bij.

David Letterman had gisteren een iPad in zijn show en een lijst met 10 vragen waarom je als Amerikaan morgen in de rij moet gaan staan voor een iPad of juist niet:

Stephen Colbert gebruikte al een iPad tijdens de uiteiking van de Academy Awards. Deze keer in zijn eigen show:


Stephen en Steve  over de iPad

De Britse acteur, blogger, schrijver, Twitteraar en grappenmaker  Stephen Fry is bij Steve Jobs op bezoek geweest, hij noemt het zelf een staatsbezoek wat gelijk staat aan een bezoek aan Obama of de Queen. Naast een ontmoeting met Jobs heeft hij ook gesproken met Phil Schiller, Jonathan Ive en heeft hij even mogen spelen met de iPad. Aanleiding was een artikel wat Fry heeft geschreven voor Time.

VoIP iPad App

Truphone is de eerste iPad VoIP applicatie die geaccepteerd is in de App Store. Na Truphone zullen er nog meer volgen maar de vraag is of je via de 3G verbinding van de iPads met 3G, VoIP gesprekken kan voeren. Dat weet Truphone ook nog niet en in het persbericht kondigen ze aan dat ze die vraag na het weekend pas kunnen beantwoorden.

Video reviews

Katie Boehret van de Wall Street Journal is vandaag op stap gegaan en heeft willekeurige passanten naar hun eeste reactie gevraagd over de iPad. Wat opvalt is dat het iPad beeldscherm blijkbaar ook goed te zien is bij zonnig weer.

Walt Mossberg van de Wall Street Journal is met een iPad op bezoek geweest bij het technologie programma Digits van nieuwszender Fox:

En tot slot mocht Michael Rose van TUAW ook bij Fox langs komen om zijn visie op de iPad te geven:

Populairste iPad Apps

Inmiddels zijn Amerikanen al druk met het aankopen van Apps voor de iPad en in de top 10 van de meest populaire iPad Apps staan Pages, Numbers en Keynote van Apple. De drie iWork programma’s voor de iPad zijn op dit moment nog niet via de Nederlandse App Store te koop. Bij de gratis Apps staat iBooks van Apple ook op nummer 1. Het programma wat op dit moment het meeste heeft opgebracht in de App Store is Pages.

GMail voor de iPad

Google heeft zojuist aangekondigd dat ze een web-based mail service voor de iPad aanbieden. Als je naar mail.google.com gaat met een iPad krijg je een experimentele mail interface te zien volgens Google. Wat er experimenteel aan is weten we niet maar het ziet er erg goed uit, zelfs zo goed dat het erg veel lijkt op de standaard iPad mail applicatie van Apple. Google is de ‘Google Mobile’ app voor de iPad nog aan het optimaliseren.

Twitter Apps voor de iPad

Mocht je al een iPad besteld hebben en Twitteren dan is er goed nieuws. Vandaag verscheen de gratis Tweetdeck for iPad App in de App Store.

De desktop ervaring die je met de Mac of PC versie van Tweetdeck hebt en nooit zal krijgen op bijvoorbeeld een iPhone heeft de iPad versie wel.

Ook de gratis versie van Twitterific for iPad ziet er goed uit maar Tweetdeck for iPad is overzichtelijker en de Tweetie versie voor de iPad zijn we nog niet tegen gekomen.

Strips op de iPad?

BoingBoing heeft een video gemaakt van de Marvel Comics iPad App en dan blijkt dat echte stripboeken toch beter zijn. Het ziet er allemaal erg mooi uit maar de beeldvullende navigatie van de stripjes gaat nog niet helemaal lekker. Dat ligt niet aan de iPad maar hoe de Marvel iPad App gemaakt is.

Tot slot: we schreven vanmiddag over iFixit en het ontmantelen van de iPad, de FCC is ze voor en heeft foto’s van de ingewanden van de iPad online geplaatst.

De FCC heeft wel netjes alle onderdelen van de iPad afgeplakt maar toch is er te zien dat er een Apple ARM chip in de iPad zit en Flash geheugen van Toshiba. De iPad is van binnen een accu, moederbord en een paar chipjes en er is nog ruimte genoeg voor een camera en Micro SD kaartjes….

Tot slot de bijdrage van het NOS Journaal van vandaag over de iPad waar te zien is dat uitgever Sanoma een video van de iPad versie van het blad Autoweek laat zien.