Als je een iPad koopt kan je de krant opzeggen

De School voor Journalistiek in  Missouri heeft gedurende drie maanden een onderzoek gehouden onder 1,609 iPad eigenaren en daaruit blijkt dat de iPad zeer populair is om het nieuws te volgen. 84.4% van de iPad eigenaren volgt het nieuws en vooral het laatste nieuws via een iPad. 78.6% gebruikt 30 minuten per dag een iPad om op de hoogte te blijven van het nieuws en 48.9% meer dan een uur per dag.

931 deelnemers aan het onderzoek hebben een abonnement op een gedrukte krant maar overweegt om die te vervangen voor een digitale versie op de iPad.  Meer dan de helft, 58,1% van de iPad gebruikers die dagelijks meer dan een uur gebruik maken van de iPad om nieuws te lezen overweegt om binnen zes maanden het abonnement op de krant op te zeggen.

30.6% van de ondervraagden heeft geen abonnement op een krant en 10.7% heeft inmiddels de krant al geannuleerd en leest de krant nu op een iPad. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers aan het onderzoek is 48, man, heeft een inkomen van $100,000 en kocht een iPad twee maanden na de release.

Bron: Fortune