Activeer de iOS 4.3 multitask bewegingen op een iPad via Xcode 4

In een van de iOS 4.3 beta’s voor de iPad zat ondersteuning voor multitask bewegingen. In de uiteindelijke iOS 4.3 firmware versie is deze functie niet meer terug te vinden. De ondersteuning voor multitask bewegingen kan je via een omweg wel activeren want de functie zit gewoon in de huidige firmware, alleen verborgen omdat het waarschijnlijk nog niet goed genoeg is.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=wvxSSGUtTYA’]

Om de multitask bewegingen in iOS 4.3 te activeren heb je Xcode 4 nodig wat voor €3,99 te koop is (kan ook gratis, zie update) via de Mac OS X App Store. Start na de aankoop Xcode en sluit je iPad aan op je Mac. De iPad verschijnt in de devices list van Xcode 4. Klik op de “Use for development” knop. Als Xcode vraagt om je iOS developer credentials klik je op annuleren. Je krijgt een foutmelding te zien maar die kan je negeren.  Als de developer mode is geactiveerd ga je op de iPad naar instellingen en activeer je de multitask bewegingen.

Update:

@GlennChiuDev stuurde ons via twitter nog de tip dat het ook gratis kan:

Multitouch gestures kan je ook activeren met de gratis te downloaden Xcode 3.2.6 + iOS 4.3 SDK. Gewoon een gratis account maken.

Bron: Gizmodo