Accu van iPad Air gaat het langste mee volgens Engelse Consumentenbond

De accu van Apple’s iPad Air gaat volgens een uitgebreide test van de Engelse Consumentenbond Which? het langste mee. In de test is het internetgebruik en de weergave van video gemeten en daar verslaat de iPad Air niet alleen de iPad 2 en de Retina iPad mini maar vaagt ook alle tablets weg van bedrijven zoals Amazon, Google en Samsung.

Tijdens het webbrowsen ging de accu van de iPad Air 658 minuten mee en dat is bijna 11 uur. De accu van de Retina iPad mini staat op de tweede plaats met 614 minuten. De Samsung Galaxy Note 10.1 gaat slechts 483 minuten (8 uur) mee op één acculading.

Tijdens de weergave van video zoals een film ging de accu van de iPad Air 777 minuten mee en dat is bijna 13 uur. Een absoluut record ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 10.1 die na 7.75 uur al uit ging.

Alle tablets zijn tijdens de test op een helderheid gezet van 200 nits wat overeenkomt met een helderheid die je overdag gebruikt. Webbrowsen gebeurde via een wi-fi verbinding met 3G ingeschakeld. De test geeft in ieder geval aan dat de accu van de iPad Air op dit moment nog niet te evenaren is.

test