7 inch iPad is voor educatie, als vervanging van de iPod touch en als Kindle killer

Analisten van Barclays denken ook dat de 7 inch iPad later dit jaar op de markt verschijnt. Dat beleggingsadvies had een leek een jaar geleden ook kunnen geven maar de investeringsbank voegt er aan toe dat de 7 inch iPad vooral geschikt is voor educatie vanwege de prijs en dat de kleinere iPad ook zeer geschikt is als e-reader en voor het spelen van games. Dat laatste lijkt ons ook logisch want de iPod touch heeft inmiddels ook zijn beste tijd gehad.

Een goedkopere 7 inch iPad is natuurlijk het ultieme game game device en kan daarnaast prima functioneren als e-reader en ingezet worden voor educatieve doeleinden. Wat ons betreft 3 zeer sterke punten om een kleinere iPad op de markt te brengen en als vierde punt voegen we daar zelf graag nog aan toe dat een kleinere iPad voor onderweg natuurlijk erg handig is.

Volgens meerdere bronnen gaat de 7 inch iPad tussen de $200-$250 kosten en is de lancering in oktober. De 7 inch iPad zal afgezien van het formaat identiek zijn aan de nieuwe iPad en krijgt ook een Retina display. De 7 inch iPad krijgt daardoor een pixel dichtheid die vergelijkbaar is met de iPhone 4S. De opslagcapaciteit is slechts 8GB en dat komt vermoedelijk door de zeer concurrerende prijs waarvoor de 7 inch iPad hopelijk in oktober over de toonbank gaat.