7 inch iPad gaat tussen de $200 en $250 kosten en release is in oktober

iMore heeft in het verleden herhaaldelijk bewezen dat geruchten niet bij geruchten bleven maar waar bleken te zijn. Een van de meest hardnekkige geruchten van dit moment is de komst van een 7 inch iPad dit jaar en iMore kan de komst bevestigen. Het bericht op het iMore blog is vrijwel identiek aan een artikel wat we eerder dit jaar tegenkwamen: 

Volgens het Chinese net portal NetEase gaat Apple in het derde kwartaal van 2012 een kleinere iPad lanceren. De nieuwe iPad gaat tussen de $249 en $299 kosten. Doel van de kleinere iPad zou vooral zijn om alvast de tegenaanval in te zetten tegen toekomstige tablets die op Windows 8 draaien.  Een kleinere iPad is daarbij ook een serieuze concurrent voor de populaire Kindle Fire van Amazon die voor $199 over de toonbank gaat.

iMore weet via een betrouwbare bron te melden dat de 7 inch iPad tussen de $200-$250 gaat kosten en dat de lancering niet in augustus is zoals we gisteren melden maar in oktober. De 7 inch iPad zal afgezien van het formaat identiek zijn aan de nieuwe iPad en krijgt ook een Retina display. De 7 inch iPad krijgt daardoor een pixel dichtheid die vergelijkbaar is met de iPhone 4S. De opslagcapaciteit is slechts 8GB en dat komt vermoedelijk door de concurrerende prijs waarvoor de 7 inch iPad over de toonbank gaat.