62% van de Amerikaanse artsen gebruikt een iPad, 26% van hun Europese collega’s ook…

Uit recent onderzoek van Manhattan Research blijkt dat 62% van de Amerikaanse artsen inmiddels een iPad gebruikt voor het werk. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een eerdere peiling uit 2011. Monique Levy, vice president research bij Manhattan Research:

“The skyrocketing adoption rates of tablets alone, especially iPads, means healthcare stakeholders should revisit many of their assumptions about reaching and engaging with this audience.”

Manhattan Research denkt dat de iPad de komende 12 maanden de markt nog zal domineren en voorspelt dat 2/3 van de artsen in 2013 een iPad zal gebruiken. De Amerikaanse artsen hebben een enorme voorsprong op hun Europese collega’s bleek onlangs al uit eerder onderzoek van Manhattan Research, slechts 26% van de ondervraagde Europese artsen gebruikt een iPad.

Uit het onderzoek wat is gehouden onder meer dan 3000 artsen met verschillende specialiteiten blijkt ook dat 85% van de Amerikaanse artsen een smarthone gebruikt. Een specifieke uitsplitsing tussen Android, iPhone en BlackBerry gebruik is niet gedaan.