60% van de 4,3 miljoen Nederlanders met een tablet heeft een iPad

Intomart GfK maakte vandaag via een persbericht bekend dat er in Nederland inmiddels 4,3 miljoen mensen een tablet gebruiken. Vorig jaar waren er nog slechts 1,8 miljoen gebruikers van een tablet zoals een iPad in Nederland. Dit jaar kwamen er in totaal nog eens 2,5 miljoen gebruikers van een tablet bij en voor de feestdagen staan er nog veel tablets op verlanglijstjes. Volgens een schatting 500.000 tablets.

34% van alle personen die toegang tot internet hebben kunnen dit doen met een tablet. In december 2011 was dat percentage nog maar 14%. 60% van de 4,3 miljoen tablet gebruikers heeft een iPad maar het aandeel loopt verder terug. Samsung wint terrein en groeit met 9%.

Het aantal dagbladlezers op een tablet steeg het afgelopen jaar van 9% naar 21%. Het nieuws wordt door steeds meer mensen online gevolgd: 71% gebruikt hiervoor een website. De gedrukte krant is nog wel steeds de winnaar in de ochtend. Gedurende de rest van de dag, nemen de digitale media het over. De televisie is al lang niet meer het enige apparaat waarop mensen naar programma’s kijken. 30% kijkt wel eens via de computer, 34% gebruikt de laptop en 16% kijkt inmiddels wel eens via de tablet (live of uitgesteld).

iPad-mini-iPad-4