31% van de kinderen tussen 6 en 12-jaar wil graag een iPad voor de kerst

Mensen die nog op zoek zijn naar een Sinterklaas of Kerstcadeau voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen stoppen met zoeken. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Nielsen heeft onderzocht wat Amerikaanse kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar het liefst willen hebben de komende zes maanden. Daaruit blijkt dat de kids liever een iPad of iPod touch onder de kerstboom aantreffen dan een Nintendo Wii, DS of een Sony PlayStation Portable. 31% van de kinderen wil graag een iPad en 29% een iPod touch.

Kinderen vanaf 13 jaar willen het liefst een computer en de iPad blijkt in die leeftijdscategorie minder populair want die staat op de vierde plaats van het verlanglijstje.

Duracell heeft onlangs ook een enquête gehouden onder 2.138 Engelse kinderen en daaruit blijkt dat je in 2010 als kerstman of Sint echt niet meer kan aankomen met een pop of een treinbaan. Engelse kids willen iPhones en iPads. Een op de vier kinderen wil het liefst een iPhone voor de kerst maar de iPad en de iPod touch zijn ook favoriet. Uit het Duracell onderzoek bleek dat 66% van de kinderen tussen de 13 en 16 jaar hightech producten op zijn verlanglijstje heeft. 17% van de vijf tot achtjarigen en de helft van de negen- tot twaalfjarigen willen dat ook. Gameconsoles, elektronische speelgoedhamsters en een videocamera doen het ook nog steeds goed volgens het Engelse onderzoek.