2014 brengt ons een iPad Air met A8 processor en Touch ID en heel misschien een 12.9 inch iPad

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities wist meerdere malen accurate informatie te geven over de plannen van Apple. Met de kennis van nu deelt hij zijn verwachtingen over de iPad lineup voor dit jaar. Hij verwacht dat Apple dit jaar minder iPads gaat verschepen, dat komt doordat Apple dit jaar in het derde kwartaal alleen de iPad Air gaat lanceren met een A8 processor en een Touch ID vingerafdrukscanner.

Volgens de bronnen van Kuo werkt Apple dit jaar alleen aan de ontwikkeling van de volgende generatie iPad Air met A8 processor en de 12.9-inch iPad. Hij verwacht dat Apple dit jaar geen tijd kan vinden om ook de Retina iPad mini te updaten. Kuo voorspelt ook dat je niet vreemd moet opkijken als Apple de ontwikkeling van de zogenaamde iPad Pro met een 12.9 inch display dit jaar nog niet kan afronden. Deze iPad moet ook gebruik gaan maken van een verbeterd operating systeem vanwege het grote display. Volgens Kuo heeft Apple het nu te druk met de afronding van het operating systeem voor de iWatch die volgens geruchten later dit jaar op de markt komt en daardoor geen tijd voor de ontwikkeling van andere iOS software.

12 inch iPad

Daarmee is de kans ook vrij groot dat Apple dit jaar alleen een iPad Air met een A8 CPU en Touch ID gaat introduceren. Volgens Kuo daalt het aantal verscheepte iPad Air’s in het eerste kwartaal van 2014 fors. Hij noemt daarbij percentages tussen de 30 en 40%. Kuo weet ook te melden dat het aantal verscheepte Retina iPad mini’s veel minder is dan verwacht sinds de lancering in vierde kwartaal van 2013. Het Retina model van de mini weet de populariteit van de eerste generatie mini met een 7.9-inch display nog niet te overstijgen.

De informatie van Kuo is doorgaans betrouwbaar. In 2013 wist hij maanden eerder dan wie dan ook de complete Apple hardware line-up te voorspellen. Alle producten die Apple in het najaar van 2012 lanceerde wist hij overigens ook feilloos te “verklappen”.

129