Op 31 december 2010 zijn er 200.000 iPads verkocht in Nederland en 90.000 in België

Op deze vroege morgen hebben we alvast een leuk nieuwtje ontdekt, waarvan we moeten bekkennen dat onze zuiderburen het nieuws het eerste hadden maar wij winnen de race dit keer met het grootste aantal verkochte iPads. Er is gisteren een conferentie gehouden aan de Business Faculteit Brussel die was georganiseerd door de website Mobile. Mediagroep Corelio maakte tijdens de conferentie bekend dat er aan het eind van 2010 in België waarschijnlijk 90.000 iPads zijn verkocht. Uitgever Sanoma was ook aanwezig op de conferentie en wist te melden dat er in Nederland op 31 december 2010 waarschijnlijk 200.000 iPads zijn verkocht.

Apple Benelux maakt nooit cijfers bekend over de verkoop van iPhones of iPads maar aangezien de twee uitgevers nauwe banden hebben met Apple Benelux kunnen we er vanuit gaan dat deze cijfers kloppen.

Doordat de iPad in Nederland en België pas vanaf juli te koop was en de import van iPads toen al zo’n 3 maanden aan de gang was is het daadwerkelijke aantal iPads veel hoger. Dat aantal zou wel eens tussen de 50 en de 100.00 stuks kunnen liggen. Ook nu is het nog steeds aantrekkelijk vanwege de prijs om een iPad te kopen in de Verenigde Staten.

Bron: Belgium-iPhone