14% van de consumenten in de VS overweegt aankoop netbook en 80% gaat voor de iPad

Een nieuw onderzoek toont aan dat consumenten liever een iPad kopen dan een goedkoper netbook. Apple domineert nog steeds de markt maar de concurrentie zoals Samsung en RIM zit niet stil en dat is nu al te zien in het onderzoek van ChangeWave.

Het onderzoeksbureau vroeg 3108 consumenten welk device ze de komende 90 dagen gaan kopen. 14% overweegt de aankoop van een netbook, 10% minder dan het vorige onderzoek van ChangeWave in juni 2009. De terugval in het aantal verkochte netbooks heeft te maken met een aantal factoren zoals de recessie en de opkomst van de tablet computers. De vraag naar de iPad zal de komende 90 dagen volgens ChangeWave hoog blijven, vooral als cadeau onder de kerstboom.

80% van de deelnemers aan het onderzoek koopt een iPad, 8% wil een RIM Playbook kopen en 3% een Samsung Galaxy Tab. De Playbook van RIM is pas begin volgend jaar te koop en de TAB is onlangs gelanceerd in de VS.

ChangeWave heeft onlangs ook onderzocht hoe tevreden iPad eigenaren zijn met hun Apple tablet. 72% blijkt zeer tevreden, 23% is enigszins tevreden en 11% is enigszins teleurgesteld.

Bron: AppleInsider