12-inch iPad krijgt stylus als accessoire die zelfs Steve Jobs zou gebruiken

De afgelopen week verscheen er een gerucht van KGI Securities analist Ming-Chi Kuo dat Apple voor de 12-inch iPad een stylus gaat verkopen. De stylus zit niet standaard bij de 12-inch iPad maar zal vermoedelijk als extra accessoire te koop worden aangeboden.

Handig zou je denken maar veel Apple fanboys en mainstream media herinnerden zich ineens nog vaag een keynote uit 2007 waarin Steve Jobs het gebruik van een stylus belachelijk maakte: ‘If you see a stylus, they BLEW it.’ Jobs doelde in dit geval op een stylus voor de iPhone. Toch was het bruggetje naar de iPad gauw gemaakt en zagen we zelfs berichten dat Jobs zich zou omdraaien in zijn graf vanwege de stylus voor de 12-inch iPad.

Wat blijkbaar iedereen is vergeten is dat Apple ooit ook de Newton heeft verkocht met een stylus. Jobs had helemaal niets tegen een stylus en zeker niet als je daarmee preciezer kan werken. Analist, Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft zeer goede bronnen en wij vermoeden dat zijn visie op de stylus juist is. Voor iedereen die Apple voor 2007 nog niet volgde hieronder nog even een afbeelding van de Apple MessagePad 120 met stylus ;)

In 1989 begon Apple met de ontwikkeling van het Newton platform. De Newton is een personal digital assistant met een ARM 610 RISC processor met handschrift herkenning. Apple’s Newton MessagePad was tot 1997 te koop maar is door Steve Jobs uit productie genomen omdat hij de Newton niet goed genoeg zou vinden. Ontwikkelaars van de Newton uit het “stenen tijdperk” werken nu nog steeds aan de iPad.
MessagePad 120