The Guardian: er komt voorlopig alleen een Wi-Fi only versie van de iPad mini

Apple gaat vermoedelijk vandaag de uitnodigingen versturen voor het special event voor de iPad mini. Dat event zal volgens geruchten volgende week woensdag 17 oktober plaatsvinden waarna de iPad mini vanaf 2 november wereldwijd te koop zal zijn. Tot het zover is zullen er nog veel geruchten verschijnen over de iPad mini. The Guardian weet vandaag te melden dat de 7.85-inch iPad mini alleen verkrijgbaar zal zijn in een Wi-Fi versie:

Industry sources indicated to the Guardian that they do not expect to see 3G-capable versions of the iPad mini. That would allow Apple to produce it comparatively cheaply and to limit the top price of the product, while retaining mobile broadband connectivity for its pricier iPad line.

Wi-Fi only en zonder 3G maakt de iPad mini een directe concurrent van Google’s Nexus 7 die ook geen 3G aan boord heeft. Als je de iPad mini onderweg wil gebruiken zal je dus gebruik moeten maken van de Persoonlijke Hotspot functie van je iPhone. Een Wi-Fi only versie van de iPad mini zal zorgen voor een concurrerende prijs maar wij vinden dat logischer voor de 10 inch iPad omdat je die vooral op plaatsen gebruikt waar je Wi-Fi hebt. De mini is juist handig voor onderweg.

The Guardian weet ook te melden dat Apple met een verbeterde versie van de iPad 3 op de markt komt. Vermoedelijk met 4G waar je hier voorlopig niets aan hebt maar de Lightning connector ligt voor de hand en zelfs een verbeterde versie van de A6 processor behoort ook tot de mogelijkheden.

Volgens analisten zal de iPad mini een grotere hit worden dan de iPad 3. Er zijn er genoeg want Apple laat er dat jaar nog 10 miljoen produceren.

We zijn erg benieuwd naar de uitnodiging van Apple vandaag voor het Apple media event voor de introductie van de iPad mini op 17 oktober…..

iPad mini mockup van Martin Hajek