Review: iPad mini hoezen van Manon Garritsen

Manon Garritsen ontwerpt al sinds 2010 tassen, iPhone hoesjes, iPad en MacBook hoezen en sinds 2011 kussens van vilt dat vervaardigd is uit zuiver scheerwol. Over de iPhone (review) en iPad (review) hoezen hebben we in 2010 al uitvoerig geschreven en we zijn blij verrast dat Manon nu ook hoezen maakt voor de iPad mini.

In deze review bespreken we de basic iPad mini hoes en de afsluitbare iPad mini hoes van Manon. Als je een hoes besteld via haar website heb je de keuze om 2 varianten van de hoes te bestellen. Als je een Smart Cover gebruikt heb je namelijk een iets grotere hoes nodig. Manon heeft daar rekening mee gehouden en tijdens je bestelling kan je aangeven of je wel of geen Smart Cover gebruikt. De Manon iPad mini hoezen zijn verkrijgbaar in 3 kleuren:

 • Zandstrand – zandkleurig vilt.
 • gemêleerd grijs – lichtgrijs vilt.
 • gemêleerd antraciet – antraciet donker vilt.

De Manon iPad mini hoes zit verpakt in doorzichtig plastic en is voorzien van een kaartje. Als je de hoes uitpakt voel je direct dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt. De hoes is uit vilt van zuiver scheerwol gesneden met een dikte van 3mm. De hoes is eenvoudig afsluitbaar met elastiek en lijkt qua uitstalling op de Moleskine notitieboekjes.

Alle producten van Manon zijn tijdloos en de gekozen kleuren ook. De hoezen zijn voorzien van het rode Manon label en de stiksels zijn duurzaam. Ons favoriete model is nog steeds de afsluitbare iPad mini hoes van Manon maar het basic model heeft weer als voordeel dat je direct bij je iPad mini kan, zonder eerst de flap te openen. Daardoor is de basic iPad mini hoes iets handiger bij veelvuldig dagelijks gebruik.

Onze eerste iPad hoes van Manon is inmiddels meer dan twee jaar oud en ziet er nog steeds uit als nieuw. Ter vergelijking een “onverwoestbare” Freitag iPad sleeve die we vrijwel net zoveel hebben gebruikt als de Manon iPad hoes heeft meer geleden.

Manon is een jong Nederlands kwaliteitsmerk dat gebruik maakt van naaiateliers in Rotterdam, gelegen in de Afrikaanderbuurt en Delfshaven in Rotterdam. Alle producten van Manon zijn gemaakt van vilt vervaardigd uit zuiver scheerwol. Daarmee staat Manon Garritsen voor hoge kwaliteit en tijdloze producten en een bedrijfsvoering die bijdraagt aan een sociale en groene toekomst.

Basic iPad mini hoes

 • Kleuren: zandstrand, gemêleerd grijs of gemêleerd antraciet.
 • Afmetingen: buitenmaat 16 x 22 cm, binnenmaat 14 x 20,5 cm
 • Zeer duurzaam met een minimalistische chique uitstraling.
 • Prijs inclusief verzendkosten € 30,00

Afsluitbare iPad mini hoes

 • Kleuren: zandstrand, gemêleerd grijs of gemêleerd antraciet.
 • Afmetingen: buitenmaat 16 x 22 cm, binnenmaat 14 x 20,5 cm
 • Zeer duurzaam met een minimalistische chique uitstraling.
 • Prijs inclusief verzendkosten € 35,00

De hoezen zijn te bestellen via de website van Manon. Je betaald binnen Nederland en België geen verzendkosten. De levertijd is zo’n 24-48 uur.